Smslån branschen fortsätter att växa

Nu var det länge sen jag skrev på den här bloggen om fenomenet sms lån, fast vid det här laget så kanske man snarare bör kalla det produkten eller tjänsten.

För att återkomma till ämnet. Sms lån är nu en väletablerad form som omsätter miljontals kronor varje år. Utbudet har gått från att främst vara lån på 30 dagar och med belopp på 1000, 2000 och 3000 kronor till att variera från 1 dag upp till 90 dagar och spannet 500 kronor upp till 10000 kronor är inte ovanligt. För ett par år sedan va långivaren Folkia marknadsledande, men har idag fårr möta en del konkurrens från uppstickare som Vivus Finans.

Det finns betydlitg fler aktörer på marknaden idag och det gör att priserna faktiskt sjunker, det kommer även bättre och bättre jämförelse tjänster för sms lån vilket spelar konsumenterna bättre möjligheter att välja rätt lån.

En del problem kring smslån kvarstår dock, både när det kommer till problem med att betala tillbaka lån och bedrägerier där personer tar lån under någon annans identitet, skriver bl.a. UNT.

RSS 2.0